EN 

Vaizdo įrašas: prof Charles Woolfson paskaita

2014 m. balandžio 17 d. Lietuvos socialinių tyrimų centras kviečia į viešos prof. Charles Woolfson paskaitos “Po taupymo ekonomikos: kas lieka Lietuvoje (arba Lietuvai)?” vaizdo įrašas:

http://vimeo.com/92879213

Paskaitoje sociologijos profesorius Charles Woolfson (REMESO, Linköping University) aptars ekonominės krizės laikotarpiu Lietuvoje taikytų taupymo priemonių – ‘vidinės devalvacijos’ – socialinę ir ekonominę kainą. Šis klausimas ypač svarbus stebint dabartinį ekonomikos atsigavimą, kuomet atrodo, kad taupymo priemonės pasiteisino. Prof. Charles Woolfson kvies pažvelgti į Lietuvos visuomenės ateities perspektyvas ir kartu aptarti, kiek dabartinis ekonomikos atsigavimas bus socialiai ir ekonomiškai tvarus, ypač atsižvelgiant į besitęsiančią gausią emigraciją iš Lietuvos.

Kartu su Jeffrey Sommers, Charles Woolfson yra netrukus pasirodysiančios knygos The Contradictions of Austerity: The Socio-Economic Costs of the Neoliberal Baltic Model (Routledge, Londonas ir Niujorkas), kurioje nagrinėjama ekonomikos krizė ir jos sukelti padariniai Baltijos šalyse,  bendraautorius.

Category: Naujienos · Tags:

Comments are closed.