EN 

Europos rasizmo ir ksenofobijos stebėjimo centras paskelbė metinį pranešimą

Lapkričio 23 d. Europos rasizmo ir ksenofobijos stebėjimo centras (EUMC) paskelbė metinį pranešimą apie rasizmą ir ksenofobiją Europoje 2005 m.

Pranešimas buvo pristatytas spaudos konferencijoje Europos parlamente ir paskelbtas EUMC tinklapyje http://eumc.eu.int

2005 m. EUMC metinis pranešimas – tai pirmoji rasinės, ksenofobinės, antisemitinės ir antimusulmoniškos diskriminacijos bei priemonių jai įveikti apžvalga, apibendrinanti padėtį visose 25 ES narėse. Pranešime įvertinama informacija apie diskriminavimą darbo, būsto ir švietimo srityse, taip pat rasistiniai nusikaltimai. Pranešime taip pat apžvelgiami geriausi pavyzdinės praktikos, skirtos mažumų ir migrantų atskirčiai įveikti, pavyzdžiai.

Vienoje įsikūręs Europos rasizmo ir ksenofobijos stebėjimo centras yra oficiali nepriklausoma Europos Sąjungos institucija, įsteigta 1997 (Europos Sąjungos Tarybos rezoliucija Nr. 1035/97). Europos rasizmo ir ksenofobijos stebėjimo centras koordinuoja nacionalinių centrų tinklą visose 25 ES šalyse. Šis tinklas renka ir analizuoja duomenis apie etninių mažumų, migrantų, pabėgėlių ir kitų pažeidžiamų grupių situaciją kiekvienoje šalyje.  Europos rasizmo ir ksenofobijos stebėjimo centro nacionalinis centras Lietuvoje yra Socialinių tyrimų instituto Etninių tyrimų centras ( http:// www.ces.lt).

EUMC metinis pranesimas-Santrauka lietuvių k.

Category: Naujienos · Tags:

Comments are closed.